INFO SESIJA, PRIBOJ

U Start up centru u Priboju promovisali smo program Moj agronom. Samu organizaciju su podržali opština Priboj i Udruženje poljoprivrednika "Podržimo, održivo selo Priboj" i naš strateški partner u jugozapadnoj Srbiji, kompanija Bio Berry. Ovo je bila prilika da obeležimo i godinu dana poslovanja naše izdvojene poslovne jedinice u Priboju i da najavimo otvaranje nove kompanije Moja Agroapoteka, koja će biti mesto na kome će  svi naši klijenti i svi drugi zainteresovani poljoprivrednici moći da se snabdevaju potrebnim i adekvatnim poljoprivrednim repromaterijalom.

 

Ovom prilikom smo organizovali i panel diskusiju na temu "Unapređenje poljoprivredne proizvodnje kroz kontinuirano prisustvo agronoma" , što je i naziv projekta koji sprovodimo uz podršku USAID organizacije, koji se odvija u sklopu projekta VELIKA MALA PRIVREDA, koji finansira USAID, a sprovodi ACDI VOCA. Na panelu su govorili Radmila Ilić, asistent na Agronomskom fakultetu u Čačku, Marijana Đorđević, specijalista biotehničkih nauka i direktor za razvoj kancelarije Agro logistic 032 i Milinko Šaponjić, predstavnik kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj opštine Nova Varoš.

 

Sam projekat je omogućio da se na teritoriji opštine Priboj postavi jedna meteo stanica, koja će agronomima omogućiti precizniju dijagnostiku i značajno unapređenje poljoprivredne proizvodnje i njenu održivost.

 

 

 

U Priboju, 

mart 2023.

 

U nastavku pogledajte video snimak (preuzeto sa TV Priboj)