INFO SESIJA, BAJINA BAŠTA

U saradnji sa opštinom Bajina Bašta  organizovali smo info sesiju za poljoprivrednike na kojoj smo predstavili koncept Moj agronom, koji je kroz projekat "Unapređenje poljoprivredne proizvodnje kroz  kontinuirano prisustvo agronoma", finansijski podržala USAID organizacija, kroz njihov projekat VELIKA MALA PRIVREDA,  a koji sprovodi organizacija ACDI VOCA. Želja nam je da našim konceptom dopremo do najudaljenijih područja, da posebnu podršku pružimo onim osetljivim kategorijama, kao što su mladi i žene na selu.

 

Ono što smo stavili u prvi plan jeste da im kroz kontinuirano prisustvo agronoma i pomoću digitalnih alata i uređaja (jedna od meteo stanica je postavljena na teritoriji opštine Bajina Bašta u selu Ovčinja) prikažemo da je unapređenje njihove primarne proizvodnje i poljoprivrednog gazdinstva u celini moguće u kratkom roku. 

 

U okviru sesije imali smo i panel diskusiju, gde smo prodiskutovali o najznačajnijim segmentima u kojima agronomski poziv dolazi do posebnog izražaja. Na ovu temu su govorili Marijana Đorđević, specijalista biotehničkih nauka i direktor za razvoj Agro logistic 032, Milinko Šaponjić, master inženjer poljoprivrede i predstavnik kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj opštine Nova Varoš i Boris Rilak, istraživač saradnik Instituta za voćarstvo Čačak.

 

 

 

U Bajinoj Bašti,

april 2023.

 

 

 

U nastavku pogledajte video snimak (preuzeto sa TV Prima Plus)