EDUKACIJA MALINARA NOVA VAROŠ 2019

Kroz više predavanja i terenskih radionica, uspešno smo realizovali Projekat edukacije proizviđača jagodastog voća opštine Nova Varoš.

Na radionicama su između ostalih predavanje održali i prof dr Tomo Milošević, dekan Agronomskog Fakulteta u Čačku, dr Ivan Glišić, docent na Agronomskom Fakultetu u Čačku, Saša Rašković ispred projekta Konkurentna privreda, koji već 4 godine uspešno sprovodi USAID organizacija.

Posebnu zahvalnost dugujemo predsedniku opštine Nova Varoš Radosavu Vasiljeviću i ostalim predstavnicima opštinske uprave, kao i predsedniku Udruženja Proizvođača jagodastog voća "ZLATNI BREG", gospodinu Milutinu Mišu Živkoviću na ukazanom poverenju i odličnoj podršci bez koje ne bi mogao da bude sproveden ovakav projekat.

Akcenat na ovom projektu je bio na unapređenju malinarstva u Novovaroškom kraju. Upoznali smo poljoprivredne proizvođače kako i na koji način najbolje suzbiti bolesti i štetočine kod maline, kao i primenu svih drugih neophodnih agrotehničkih mera kojima se postiže visok prinos i kvalitet samog ploda. Prošli smo kroz sve feno faze razvoja maline i kod svake uradili terenski prikaz sprovođenja datih mera.

Odlična posećenost i zadovoljstvo polaznika, krunisao je poziv da u narednim godinama nastavimo saradnju.